САЩ официално уведомиха Турция, че я изключват от производствената програма на F-35, изтребители пето

...
САЩ официално уведомиха Турция, че я изключват от производствената програма на F-35, изтребители пето
Коментари Харесай

САЩ отрязаха Турция за F-35

САЩ официално уведомиха Турция, че я изключват от индустриалната стратегия на F-35, изтребители пето потомство, оповестява " Анадолу ", базирайки се на източник от Пентагона.

Това значи, че Анкара няма да може да създава съставни елементи за F-35 за разлика от Австралия, Обединеното кралство, Дания, Италия, Канада, Холандия и Норвегия, с които Съединени американски щати има меморандум за производството.

Причината за отрязването на Турция от програмата е закупуването на руските С-400. На 11 януари представителят на Пентагона подполковник Томас Кембъл разгласи, че производството на съставни елементи за F-35 в Турция ще продължи да се приключва през 2021 и 2022 година, защото участието на страната в програмата за основаване на тези самолети към момента е спряно заради покупката на C-400.

Вашингтон отстрани Турция от програмата F-35 Lightning II през 2019 г. с аргумента, че добитите от Турция ракетни системи С-400 могат да се употребяват от Русия за скрито приемане на класифицирани детайлности за самолетите Lockheed Martin F-35 и са несъвместими със системите на НАТО, написа " Дейли сабах ".

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР